Atrakcije

Savršeno za istraživanje hrvatske obale

Samo 30-minutna vožnja od Međunarodne zračne luke Split i 30 minuta hoda od centra grada (autobusna stanica se nalazi ispred hotela), hotel AMPHORA je idealno odredište za ležernog i poslovnog gosta, obitelj, parove ili solo godišnji.

Predstavljamo vam najbolje gradske atrakcije u Splitu kao što su Dioklecijanova palača s katedralom i zvonikom sv. Duja, trg Peristil, Procurativa, splitska riva i mnogi drugi. Pozivamo vas da se prošetate gradom i iskoristite svoje vrijeme. Pogledajte i istražite zanimljiva mjesta.

Lokalne atrakcije

DIOKLECIJANOVA PALAČA I PERISTIL

POGLED NA SPLITSKU LUKU, 1700 GODINA STARA PALAČA JEDNA JE OD NAJVAŽNIJIH GRADITELJSKIH BAŠTINA RIMSKOG CARSTVA I MJESTO GDJE ĆETE NAJVIŠE VREMENA PROVESTI U SPLITU.

KATEDRALA SV. DUJA

SIMBOL GRADA SPLITA. SV. DUJE JE BIO PRVI BISKUP SALONE, A U NJEGOVU ČAST PODIGNUTA JE VELIČANSTVENA KATEDRALA S ZVONIKOM VISOKIM 57 METARA, SAGRAĐENIM U 13. STOLJEĆU. TO JE JEDNA OD SPLITSKIH ATRAKCIJA KOJE SU OBIČNO PRISUTNE NA LOKALNIM RAZGLEDNICAMA.

TRG PERISTIL

ISPRED KATEDRALE NALAZI SE TRG PERISTIL, NAJPOPULARNIJI MEĐU SPLITSKIM ATRAKCIJAMA, OKRUŽEN STUPOVIMA KOJI SU SREDIŠTE KULTURNOG ŽIVOTA U SPLITU, GDJE SU IZVANREDNE AKUSTIKE ODRŽAVALE TRADICIONALNE KULTURNE I GLAZBENE DOGAĐAJE SPLITSKOG LJETA.

SPOMENIK GRGURA NINSKOG

NE ZABORAVITE POSJETITI SPOMENIK GRGURA NINSKOG, KOJEG JE IZRADIO NAJPOZNATIJI HRVATSKI KIPAR IVAN MEŠTROVIĆ. KIP JE 6 METARA VISOK. SMATRA SE DA DODIRIVANJE NJEGOVOG PALCA DONOSI SREĆU I OSTVARENJE ŽELJA.

SPLITSKA RIVA

SPLITSKA RIVA JE KULTNO MJESTO I OMILJENO OKUPLJALIŠTE. NAJBOLJE MJESTO ZA VIDJETI NAJBOLJE SPLITA I BITI VIĐEN. OVDJE SE SVE DOGAĐA OD LJETNIH ILI NOVOGODIŠNJIH PROSLAVA, SPORTSKIH DOGAĐAJA, PROSVJEDA, ŠTRAJKOVA.

NARODNI TRG

OVAJ SREDIŠNJI TRG JE JEDAN OD NAJPOPULARNIJIH GRADSKIH TRGOVA I JEDNA OD GLAVNIH ATRAKCIJA SPLITA.

GALERIJA MEŠTROVIĆ

IVAN MESTROVIĆ, HRVATSKI MICHELANGELO, NAJVEĆI JE HRVATSKI KIPAR ČIJA SU DJELA VIDLJIVA U SVAKOM KUTKU GRADA. (GRGUR NINSKI, MARKO MARULIĆ) I MNOGI DRUGI. SAZNAJTE VIŠE O OVOM KIPARU, SLIKARU I PISCU.

VESTIBUL

NA JUŽNOM KRAJU PERISTILA, IZNAD STEPENICA U PODRUMU, NALAZI SE PREDVORJE, VELIKA I PROSTRANA SOBA S KUPOLAMA, OTVORENA PREMA NEBU, KOJA JE NEKADA BILA SLUŽBENI ULAZ U CARSKE STANOVE. AKO IMATE SREĆE, OVDJE ĆETE MOŽDA NAIĆI NA KLAPSKU SKUPINU, KORISTEĆI AKUSTIKU ZA IZVEDBU A CAPPELLA.

RAZGLEDAVANJE

Krk

Obalno iskustvo

Mob: +385 95 859 2600

RAFTING CETINA

Split – Omiš – Mosor

Obalno iskustvo

Mob: +385 91 605 6235

OSTALE AKTIVNOSTI

Kuglanje (9 km)

Jahanje konja (24 km)

Solarij (9 km)

Prirodni rezervat, staza (8 km)

Mušičarenje (8 km)

Brdski biciklizam, staza (24 km)

Squash (16 km)

Penjanje (16 km)

Pješačenje (19 km)

Mini golf (5 km)

Tenis

Iznajmljivanje bicikla (1 km)

OBITELJSKE I DJEČJE AKTIVNOSTI

11 km

ROOM ESCAPE SPLIT BY FOX IN A BOX

Room Escape je krajnji adrenalin! To je potpuno novi i uzbudljiv način kreativne zabave! Biti fizički ubačen u priču jedinstveni je element zabave.

Mob: +385 99 207 2013
Ulica Antuna Gustava Matoša 48‏ , Split

5 km

SEOSKO GOSPODARSTVO ANTONIČIN MLIN

Prekrasno obiteljsko izletište smješteno u netaknutom okruženju. Posjeduje restoran, malu rijeku i mnogo otvorenog prostora za djecu.

Mob: +385 97 613 9781
Ul. kralja Petra Krešimira IV 20, 21251, Žrnovnica

5 km

CINEPLEXX HRVATSKA

Uživajte u najnovijim igranim filmovima.

Tel: +385 21 651 111

CITY CENTER ONE SPLIT

Vukovarska 207, 21000 Split