From the blog

Split-najbolje mjesto za odmor i putovanja

Grad Split je drugi najveći grad u Hrvatskoj i najveći grad u regiji Dalmacije, u kojemu živi oko 200.000 stanovnika. Nalazi se na istočnoj obali Jadranskog mora i prostire se na središnjem poluotoku i njegovoj okolici. Važno prometno središte i popularno turističko odredište, Split je glavno središte najvećih jadranskih otoka (Brač, Hvar itd.) i Apeninskog poluotoka.

Kao najveći grad na Jadranu, Split je bio pod rimskoj, venecijanskoj, austrijskoj, francuskoj, talijanskoj i jugoslavenskoj vladi. Grad je bogat restoranima i vinskim podrumima. Atrakcije kao što su Dioklecijanova palača i mauzolej, kip Grgur Ninski i katedrala i zvonik sv. Dujma opravdavaju njegov položaj kao područje svjetske baštine UNESCO-a.

Grad nudi nekoliko lijepih plaža, uključujući i poznatu Bačvice. Trajekti povezuju Split s dalmatinskim ljetovalištima i vilama.

S odličnim barovima i restoranima, grad Split će vas iznenaditi. Grad savršeno uravnotežava tradiciju i suvremenosti. Ne propustite posjetiti stari grad i Dioklecijanovu palaču (UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine i jedan od najimpresivnijih rimskih spomenika na svijetu) te vidjeti ćete dosta kafića, restorana i trgovina u ambijentalnim starim zidinama u kojima Split živi tisućama godinama.